Pizza burrata met groene asperges
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- pizzadeeg
- groene asperges
- 1 burrata, uitgelekt
- Parmezaanse kaas, geraspt
- peper van de molen
- basilicumblaadjes
- olijfolie
- Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het recept.
- Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur. Op mijn Stoves is dat 260°C. Laat de pizzasteen mee opwarmen in de oven.
- Kook de asperges voor in licht gezouten water.
- Van zodra de asperges lauwwarm zijn, halveer je ze in de lengte met de mandoline.
- Breek de burrata en smeer hem open op het pizzadeeg.
- Strooi wat Parmezaanse kaas over de burrata.
- Beleg de pizza met de asperges.
- Kruid met peper van de molen.
- Schuif de pizza in de oven tot hij mooi goudgekleurd en gaar is.
- Werk af met basilicumblaadjes en een sprenkel olijfolie.
Ook lekker met geitenkaas!
Dit is een voorbeeld van een pizza bianca: met witte saus dus!
Reacties