Croque compleet
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- klontje boter
- 1 ui, gepeld en in ringen gesneden
- 1 takje verse thijm, geritst
- peper en zout
- Cubaans of Italiaans brood, in 6 dikke plakken gesneden
- mayonaise
- Dijon mosterd
- enkele blaadjes kropsla, schoongemaakt
- 6 plakjes rosbief, dun gesneden
- 1/2 tomaat, in plakjes gesneden
- 1 handjevol notensla
- 6 plakjes nootham, dun gesneden
- 2 eieren, hardgekookt en gepeld
- 4 plakjes provolone kaas
- Verwarm een steelpannetje en laat de boter smelten.
- Bak de uien op een medium vuur.
- Voeg de thijm, peper en zout toe en laat de uien zachtjes garen tot ze lichtbruin en kleverig zijn. Hou warm.
- Besmeer 4 sneden brood aan één zijde met mayonaise.
- Laat een antikleefpan goed warm worden.
- Bak de sneden brood met de mayonaisekant naar beneden, goudbruin in de pan.
- Besmeer de niet-gebakken zijde van deze sneden brood met extra mayonaise en beleg met blaadjes kropsla.
- Schik hier je rosbief op en leg daar plakjes tomaat op, die je kruid met peper en zout.
- Besmeer de niet-gebakken sneden brood met mosterd en leg die op de plakken tomaat.
- Beleg met notensla, nootham en plakjes hardgekookt ei.
- De laatste sneden gebakken brood, beleg je met plakjes provolone. Zet de broodjes even onder de grill zodat de kaas smelt.
- Beleg de hardgekookte eieren met gebakken uien en leg daar de sneden brood met gesmolten kaas op.
Er mogen ook nog plakjes gebakken spek tussen, moest je het echt niet kunnen weerstaan.
Als je geen provolone kaas vindt, gebruik dan een andere kaas die goed smelt, zoals plakjes mozzarella bijvoorbeeld.
Ook lekker met briochebrood.
Reacties