Spaghetti met chipolata en kerstomaat
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 ui, gepeld, gehalveerd en in reepjes gesneden
- 6 chipolata's, in stukjes gesneden
- 1 blik kerstomaatjes
- peper en zout
- verse thijm, geritst
- 300 gr spaghetti
- Laat wat olijfolie warm worden in een hapjespan.
- Fruit de uien glazig.
- Voeg de stukjes worst toe en bak ze mooi bruin.
- Doe de kerstomaatjes in de pan en laat ze zacht worden. Dit wordt de saus van je gerecht.
- Kruid met peper, zout en thijm.
- Kook de pasta al dente en voeg hem toe aan de saus. Schud goed op en warm nog even door.
- Voeg wat pastakookvocht toe om het mengen makkelijker te maken en de saus te binden.
Serveer een blok parmiggiano reggiano bij de pasta, zodat iedereen naar believen kan raspen.
Goed voor 4 pers.
Reacties