Clafoutis van appel

Foto Cathy Van de Moortele
Wanneer er teveel appels in je fruitschaal liggen, dan maak je een appeldessert. Toch?

Wat hebben we nodig:
  • 2 eieren
  • 100 gr volle melk
  • 50 gr lichtbruine suiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 20 gr boerenboter, gesmolten
  • 70 gr patisseriebloem
  • 16 gr bakpoeder
  • 5 kleine appels, geschild en van het klokhuis ontdaan
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Vet een hoge taartvorm in met boter.
  • Klop de eieren goed los.
  • Mix de melk, suiker, vanille en boter onder de eieren en laat dit beslag even staan.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en spatel goed om.
  • Snij de appels in dunne plakken en leg ze op een hoop in de vorm. Ze hoeven niet netjes te liggen.
  • Giet het beslag over het fruit en zet de vorm 45 min in de oven.
  • Bestuif met bloemsuiker.
TIP:

Serveer de clafoutis lauwwarm. Een bolletje vanilleroomijs doet het altijd goed.

Reacties