Clafoutis van appel
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eieren
- 100 gr volle melk
- 50 gr lichtbruine suiker
- 1 koffielepel vanille extract
- 20 gr boerenboter, gesmolten
- 70 gr patisseriebloem
- 16 gr bakpoeder
- 5 kleine appels, geschild en van het klokhuis ontdaan
- bloemsuiker
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Vet een hoge taartvorm in met boter.
- Klop de eieren goed los.
- Mix de melk, suiker, vanille en boter onder de eieren en laat dit beslag even staan.
- Zeef de bloem met het bakpoeder.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en spatel goed om.
- Snij de appels in dunne plakken en leg ze op een hoop in de vorm. Ze hoeven niet netjes te liggen.
- Giet het beslag over het fruit en zet de vorm 45 min in de oven.
- Bestuif met bloemsuiker.
Serveer de clafoutis lauwwarm. Een bolletje vanilleroomijs doet het altijd goed.
Reacties