Geroosterde aardappelen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 5 aardappelen, gewassen en geschild
- 100 gr ganzenvet
- peper van de molen
- zeezout
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Snij de aardappelen in gelijke stukken. Snij ze niet te klein, want je wil een knapperige buitenkant maar ook een kruimige binnenkant.
- Zet een ovenschaal met het ganzenvet in de hete oven en laat het vet goed opwarmen.
- Doe de stukken aardappel in een pot met lichtgezouten water en breng aan de kook.
- Laat de aardappelen 6 min koken en giet ze af.
- Schud de aardappelen even op in de pot, zodat ze wat ruwe kantjes krijgen. Die zorgen namelijk straks voor extra knapperigheid.
- Leg de aardappelen voorzichtig in het hete ganzenvet en draai ze om met een lepel, zodat alle kanten een laagje vet krijgen.
- Kruid met peper en zout.
- Rooster de aardappelen 45 min of tot ze mooi krokant gebakken zijn.
- Schep de aardappelen op keukenpapier en laat ze even uitdruppen.
- Serveer meteen.
TIP:
Heerlijk bij rosbief of orloffgebraad.
Reacties