Kip piccata

Foto Cathy Van de Moortele
Sla je kipfilets plat en maak ze veel groter dan ze eerst waren. Je voedt er een heel gezin mee en niemand heeft het gevoel gehad te weinig vlees gekregen te hebben.

Wat hebben we nodig:
  • verse tagliatelle, op basis van 2 eieren en 200 gr pastabloem
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • 2 eetlepels olie
  • 30 gr boerenboter
  • het sap van 1/2 citroen
  • 30 gr witte wijn
  • 50 gr bouillon, heet
  • 100 gr culinaire room
  • 1 eetlepel kappers
  • verse peterselie, gesnipperd
  • 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • chilivlokjes
  • rucola
Hoe gaan we te werk:
  • Maak het pastadeeg zoals beschreven in het recept en laat het 30 min rusten, gewikkeld in plastic folie.
  • Verwerk het deeg tot tagliatelle en laat even drogen.
  • Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water. Hou een pollepel pastakookvocht apart.
  • Dep de kip droog met keukenpapier.
  • Doe de kip in een diepvrieszak en klop erop met een vleeshamer of deegrol, tot ze 2x zo groot zijn.
  • Meng de bloem met de kruiden.
  • Doop de kip in de bloem en schud overtollige bloem af. Resterende bloem gooi je weg.
  • Laat de olie met de boter goed warm worden in een grote pan.
  • Bak de kip mooi bruin en krokant aan beide kanten.
  • Haal de kip uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  • Blus de saus met citroensap en witte wijn.
  • Laat de wijn praktisch uitkoken.
  • Voeg de bouillon en de room toe, samen met de kappertjes en peterselie.
  • Voeg de pasta en het pastakookvocht toe en warm nog even goed door.
  • Rasp de kaas boven de pan en laat die wegsmelten.
  • Werk af met chilivlokjes.
  • Serveer de kip met de tagliatelle en rucola.
TIP:

Bloem die in aanraking geweest is met rauwe kip, mag je niet opnieuw gebruiken, om kruisbesmetting te voorkomen.

Reacties