Indiase ovenschotel met lamsgehakt
Foto Cathy Van de Moortele |
Het originele recept vind je terug op de website van Hari Ghotra, die een heel fijne manier heeft om haar recepten uit te leggen. In de Appstore kan je ook de gratis app halen, waar je nog meer fijne dingen zal ontdekken.
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 3 tenen look, gepeld en gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes
- stukje gember, geraspt
- snuif zout
- 1 eetlepel komijnzaadjes
- 1/2 koffielepel kurkuma
- 1 Spaans pepertje, ontpit en fijngesnipperd
- 10 champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 500 gr lamsgehakt
- 100 diepvrieserwtjes, bevroren
- 700 gr kruimige aardappelen, geschild, gewassen en in blokjes gesneden
- snuifje zout
- 40 gr boter
- 30 gr volle melk
- 1 koffielepel garam masala
- Laat de olie warm worden in een hapjespan.
- Fruit de uisnippers aan tot ze wat zachter worden.
- Voeg de look toe en laat even meefruiten tot de uien zacht en bruin zijn.
- Voeg de tomatenblokjes toe.
- Kruid met gember, zout, komijnzaadjes, kurkuma, Spaanse peper. Roer goed om.
- Voeg de champignons toe en laat ze even meegaren.
- Breek het gehakt in de saus en blijf goed mengen, zodat het gehakt in kleinere stukjes breekt.
- Van zodra het gehakt niet meer roze ziet, voeg je de erwtjes toe.
- Laat nog 5 min verder garen.
- Ondertussen maak je de aardappelpuree.
- Zet de aardappelstukjes op in licht gezouten water en kook ze gaar in 20 min.
- Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen.
- Duw de aardappelen door een pureeknijper.
- Werk af met zout, boter, melk en garam masala.
- Vet de ovenschotel lichtjes in met wat olie en doe er het vlees in.
- Schep de puree op het vlees en strijk glad met een paletmes.
- Zet de ovenschotel 45 min in een warme oven van 180°C of tot hij door en door warm is.
Je kan nog wat paneermeel op de aardappelpuree strooien en dat nog even laten kleuren onder de grill.
Reacties