Goulash soep uit de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele
Liefde gaat door de maag, dat zal niemand ontkennen. Je partner een kom heerlijke soep voorschotelen en die ook nog versieren met hartjes... precies!

Wat hebben we nodig:
  • 1 runderschenkel
  • 1 ui, gehalveerd
  • 1 wortel, in 3 gesneden
  • het groen van 1 prei, gewassen en in stukken gesneden
  • 1 stengel selder, in 5 gesneden
  • 5 peperkorrels
  • zout naar smaak
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 eetlepel olie
  • 70 gr ui, gepeld en gesnipperd
  • 100 gr rode paprika, in blokjes gesneden
  • 40 gr selder, in maantjes gesneden
  • 3 teentjes look, gepeld en gesnipperd
  • 100 gr wortel, geschraapt en in blokjes gesneden
  • 200 gr aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 500 gr bouillon van de schenkel, heet
  • 400 gr water, heet
  • 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 koffielepel zoet paprikapoeder
  • peper en zout
  • culinaire room
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de schenkel in een zware pot, type Le Creuset.
  • Schik de groenten rond het vlees.
  • Kruid met peper en zout en verkruimel de bouillonblokjes.
  • Overgiet met koud water tot het vlees onder staat.
  • Breng de schenkel aan de kook en laat hem dan op een medium vuur garen tot hij mooi loslaat van het bot.
  • Laat het vlees afkoelen en "pluk" het in kleinere stukken. Zeef de bouillon en druk zoveel mogelijk sappen uit de groenten. Gooi de groenten weg.
  • Laat de olie warm worden in de kan van de Total Control Soupmaker. Gebruik hiervoor de Sauteerfunctie en zet het deksel op de kan tijdens het verwarmen van de olie.
  • Voeg de stukjes vlees toe en laat die enkele min sauteren, tot ze kleur krijgen.
  • Schep het vlees uit de kan en hou het apart.
  • Doe wat extra olie in de kan en laat die opwarmen met het deksel en de Sauteerfunctie.
  • Voeg de ui, paprika, selder, look, wortel en aardappel toe.
  • Schep goed om met een houten lepel.
  • Zet het deksel op de kan en laat de groenten 3 min sauteren.
  • Giet de tomatenblokjes, bouillon en water bij de groenten.
  • Kruid met de 2 soorten paprikapoeder.
  • Zet het deksel op de kan en kies voor Medium 4 pers, als je een gemixte soep met vezeltjes in wilt (wat ik hier gedaan heb), voor Smooth als je een volledig gladde soep wilt of voor Chunky als je graag nog stukjes groente in je soep wilt (snij de stukjes niet te groot, zodat ze gaar zullen zijn).
  • Kruid de soep af met peper en zout.
  • Schep het vlees in diepe kommen en giet de hete soep rond en over het vlees.
  • Werk af met enkele druppels culinaire room. 
TIP:

Je hoeft het vlees niet te sauteren als je dat niet wilt.
Voeg het vlees aan het einde van de gaartijd van de soep toe aan de kan, zodat het mee kan opwarmen.
Serveer knapperig rustiek brood bij deze soep.

Reacties