Catalaanse salade met kip
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr krieltjes, goed gewassen, gehalveerd
- snuifje zout
- 260 gr getopte sperciebonen
- 240 gr kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- snuifje gerookt paprikapoeder
- peper en zout
- zeste van 1/2 citroen
- verse basilicum, enkel de blaadjes
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie
- snuifje suiker
- sap van 1 citroen
- 20 gr gouden rozijntjes
- 2 eetlepels pijnboompitjes, getoast in een droog pannetje
- 1 zakje rucola, gespoeld en gezwierd
- Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht + grillfunctie. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Kook de aardappeltjes in ruim, gezouten water beetgaar. Reken hiervoor 15 min.
- Voeg aan het einde van de kooktijd, de boontjes toe en laat die 6 min meegaren tot ze beetgaar zijn.
- Giet af en breng alles terug in de pot.
- Meng de kippenblokjes met de paprikareepjes, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout en citroenzeste.
- Giet de inhoud van de kom op de bakplaat. Bak de kip gaar in 15 min.
- Meng de basilicum met de look, olie, suiker en het citroensap.
- Giet de dressing over de aardappel/boontjessalade.
- Verdeel de rucola over 2 diepe borden.
- Meng de gebakken kip/paprika met de aardappel/boontjes, rozijntjes en pijnboompitjes.
- Verdeel deze mengeling over de 2 borden.
Laat de salade gerust even staan en serveer ze lauwwarm.
Ik zou zelf eerder kiezen voor ontboute kippendijen ipv kipfilet, zodat de kip niet te droog wordt.
Reacties