Catalaanse salade met kip

Foto Cathy Van de Moortele
Het was al heel erg lang geleden dat ik nog eens foodboxen besteld had. Ik heb gekozen voor Marley Spoon deze keer. De recepten spreken me aan en ook het feit dat je niet vastzit aan een abonnement, leek me wel leuk. De bijgeleverde recepten zijn goed opgesteld en zien er ook mooi uit, voor wie ze in een map wil bewaren. Alles zit netjes verpakt waardoor je geen restjes hebt en de maaltijden zijn uitgekiend. Deze maaltijd is voor 2 personen, alhoewel een vleeseter het vlees wel alleen op kan.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr krieltjes, goed gewassen, gehalveerd
  • snuifje zout
  • 260 gr getopte sperciebonen
  • 240 gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuifje gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
  • zeste van 1/2 citroen
  • verse basilicum, enkel de blaadjes
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snuifje suiker
  • sap van 1 citroen
  • 20 gr gouden rozijntjes
  • 2 eetlepels pijnboompitjes, getoast in een droog pannetje
  • 1 zakje rucola, gespoeld en gezwierd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht + grillfunctie. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Kook de aardappeltjes in ruim, gezouten water beetgaar. Reken hiervoor 15 min.
  • Voeg aan het einde van de kooktijd, de boontjes toe en laat die 6 min meegaren tot ze beetgaar zijn.
  • Giet af en breng alles terug in de pot.
  • Meng de kippenblokjes met de paprikareepjes, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout en citroenzeste.
  • Giet de inhoud van de kom op de bakplaat. Bak de kip gaar in 15 min.
  • Meng de basilicum met de look, olie, suiker en het citroensap.
  • Giet de dressing over de aardappel/boontjessalade.
  • Verdeel de rucola over 2 diepe borden.
  • Meng de gebakken kip/paprika met de aardappel/boontjes, rozijntjes en pijnboompitjes.
  • Verdeel deze mengeling over de 2 borden.
TIP:

Laat de salade gerust even staan en serveer ze lauwwarm.
Ik zou zelf eerder kiezen voor ontboute kippendijen ipv kipfilet, zodat de kip niet te droog wordt.

Reacties