Maaltijdsalade voor twee

Foto Cathy Van de Moortele
Het is fijn om twee supertoffe schoonzonen te hebben, die onze dochters blij maken. Een bord meer of minder aan tafel, maakt niet uit. Deze maaltijdsalade hebben we gedeeld.

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 100 gr aardappelblokjes (diepvries)
  • een zakje veldsla, gewassen en gedroogd
  • een zakje rucola, gewassen en gedroogd
  • 100 gr sperzieboontjes, gedopt en in 3 gesneden
  • 10 druiven, gehalveerd
  • 15 kerstomaatjes tricolori, gehalveerd
  • 10 groene mini asperges
  • peper van de molen
  • zout
  • 2 eieren, zachtgekookt en gepeld
  • 1 bokaaltje witte tonijn op olijfolie
  • bieslook, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Bak de aardappelblokjes bruin en krokant in een beetje olijfolie.
  • Meng de twee soorten sla en verdeel ze over 2 borden.
  • Stoom de boontjes gaar.
  • Vul de sla aan met de boontjes, druiven, tomaatjes.
  • Laat een beetje olijfolie warm worden in een pannetje en gaar de asperges kort.
  • Kruid met peper en zout.
  • Snij de eitjes in 4 en schik ze samen met de asperges op de borden.
  • Giet de tonijn af en breek hem in grove stukken. 
  • Verdeel de tonijn over de salade en schik er de aardappelblokjes op.
  • Werk af met bieslook, peper en zout.
TIP:

Geef een vinaigrette bij deze salade: 2 eetlepels azijn, 6 eetlepels olijfolie, peper, zout, 1 teen look geperst, 1 fijngesnipperd sjalotje, verse gehakte kruiden, snuifje suiker.
Geen fan van tonijn? Wat dacht je van zalm? Of spekblokjes of gebakken kip?



Reacties