Maaltijdsalade voor twee
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 100 gr aardappelblokjes (diepvries)
- een zakje veldsla, gewassen en gedroogd
- een zakje rucola, gewassen en gedroogd
- 100 gr sperzieboontjes, gedopt en in 3 gesneden
- 10 druiven, gehalveerd
- 15 kerstomaatjes tricolori, gehalveerd
- 10 groene mini asperges
- peper van de molen
- zout
- 2 eieren, zachtgekookt en gepeld
- 1 bokaaltje witte tonijn op olijfolie
- bieslook, gesnipperd
- Bak de aardappelblokjes bruin en krokant in een beetje olijfolie.
- Meng de twee soorten sla en verdeel ze over 2 borden.
- Stoom de boontjes gaar.
- Vul de sla aan met de boontjes, druiven, tomaatjes.
- Laat een beetje olijfolie warm worden in een pannetje en gaar de asperges kort.
- Kruid met peper en zout.
- Snij de eitjes in 4 en schik ze samen met de asperges op de borden.
- Giet de tonijn af en breek hem in grove stukken.
- Verdeel de tonijn over de salade en schik er de aardappelblokjes op.
- Werk af met bieslook, peper en zout.
Geef een vinaigrette bij deze salade: 2 eetlepels azijn, 6 eetlepels olijfolie, peper, zout, 1 teen look geperst, 1 fijngesnipperd sjalotje, verse gehakte kruiden, snuifje suiker.
Geen fan van tonijn? Wat dacht je van zalm? Of spekblokjes of gebakken kip?
Reacties