Geroosterde groenten

Foto Cathy Van de Moortele
Ik vind het heerlijk om groenten te roosteren in een ovenschotel. Gewoon alles samen, kruiden erbij en hop: in de oven. Je hebt er geen omkijken naar en je krijgt er een ovenschotel vol smaak voor terug.

Wat hebben we nodig:
  • 2 wortelen, geschraapt 
  • 1 pastinaak, geschraapt
  • 2 aardappelen, geschild en in 6 gelijke stukken gesneden
  • 1 raap, geschild en in 4 gesneden
  • 2 rode uien, gepeld en in 4 gesneden
  • 2 dikke groene asperges, in 2 gesneden
  • 3 tenen look, ongepeld, geplet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 koffielepels Provençaalse kruiden
  • snuif zout
  • draai van de pepermolen
  • crème van balsamico
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Halveer de wortelen en pastinaak in de lengte en snij ze dan nogmaals door in de lengte.
  • Meng de aardappelen met de wortelen, raap, pastinaak, rode ui, asperges en look in een ovenschotel.
  • Meng de olie met de kruiden. 
  • Druppel de dressing over de groenten en meng.
  • Dek de schotel af met aluminiumfolie.
  • Bak de groenten 30 min. Verwijder de folie en roer om.
  • Bak de groenten nog 10 min of tot ze zacht en mooi gekaramelliseerd zijn.
  • Bedruppel de groenten met crème van balsamico en dien op.
TIP:

Varieer met je groenten.
De crème van balsamico haalt het zoete van de groenten nog meer naar boven.

Reacties