Geroosterde groenten
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 wortelen, geschraapt
- 1 pastinaak, geschraapt
- 2 aardappelen, geschild en in 6 gelijke stukken gesneden
- 1 raap, geschild en in 4 gesneden
- 2 rode uien, gepeld en in 4 gesneden
- 2 dikke groene asperges, in 2 gesneden
- 3 tenen look, ongepeld, geplet
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 koffielepels Provençaalse kruiden
- snuif zout
- draai van de pepermolen
- crème van balsamico
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Halveer de wortelen en pastinaak in de lengte en snij ze dan nogmaals door in de lengte.
- Meng de aardappelen met de wortelen, raap, pastinaak, rode ui, asperges en look in een ovenschotel.
- Meng de olie met de kruiden.
- Druppel de dressing over de groenten en meng.
- Dek de schotel af met aluminiumfolie.
- Bak de groenten 30 min. Verwijder de folie en roer om.
- Bak de groenten nog 10 min of tot ze zacht en mooi gekaramelliseerd zijn.
- Bedruppel de groenten met crème van balsamico en dien op.
Varieer met je groenten.
De crème van balsamico haalt het zoete van de groenten nog meer naar boven.
Reacties