Kipfilet bacon en mozzarella
Foto Cathy Van de MOortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 plakjes Canadese bacon
- olie
- 2 kipfilets
- peper
- zout
- chilivlokjes
- 150 gr mozzarella cuisine, in 6 plakken gesneden
- balsamicosiroop
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Neem een ovenvaste pan en laat ze goed warm worden.
- Bak de plakjes bacon aan beide zijden mooi bruin en krokant.
- Laat de bacon drogen op keukenpapier.
- Laat een lepel olie warm worden in dezelfde pan.
- Droog de kipfilets met keukenpapier en kruid ze aan beide zijden met peper, zout en wat chilivlokjes naar smaak.
- Bak de filets aan beide zijden goudbruin en zet daarna de pan in de oven voor 10 min.
- Haal de pan uit de oven.
- Schik de plakjes spek op de kip en leg daarboven de plakjes mozzarella.
- Schuif de pan weer in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Werk af met streepjes balsamicosiroop.
Lekker met gebakken aardappelblokjes en veldsla.
Canadese bacon is anders dan onze plakjes ontbijtspek. Het zijn grote, rondje plakjes bacon en ideaal voor bij het ontbijt of voor in dit gerecht.
Mozzarella cuisine is de mozzarella bij uitstek voor warme bereidingen: pizza, ovenschotels, ... gebruik geen bollen mozzarella die bedoeld zijn voor in een salade mozzarella. Als je een pak mozzarella (400 gr) cuisine opent, dan moet je die binnen de 2 dagen opgebruiken of hij wordt zuur. Dat kan je vermijden door de mozzarella die je niet meteen kan verbruiken, in te vriezen. Je kan de kaas bevroren raspen over je pizza, pasta, ...
Door de kip af te bakken in de oven, droogt je kip niet uit. Laat ze niet langer dan nodig in de oven, voor een sappig resultaat.
Reacties