Oreo chocolade muffins
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 6 oreo koekjes
- 125 gr patisseriebloem
- 100 gr fijne griessuiker
- 65 gr chocolate chips (ik heb Ghirardelli gebruikt)
- 20 gr pure cacao
- 2 gr natriumbicarbonaat
- 1/2 ei
- 1 koffielepel vanille extract
- 120 gr volle Griekse yoghurt
- 60 gr volle melk
- 60 gr neutrale olie (ik heb Mix4 gebruikt)
- 50 gr witte chocolade, in 6 gelijke stukjes verdeeld
- 20 gr chocolate chips
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet een muffinvorm met 6 grote holtes op een bakplaat.
- Leg in elke holte een Oreo koekjes.
- Meng de bloem met de suiker, chocolate chips, cacao, natriumbicarbonaat.
- Meng het halve ei met de vanille, yoghurt, melk en olie.
- Meng de natte ingrediënten door de droge, tot het net gemengd is.
- Schep op elk Oreo koekje een eetlepel van het beslag.
- Duw een stukje witte chocolade in het beslag.
Foto Cathy Van de Moortele - Verdeel de rest van het beslag over de muffinvormen.
- Strooi de laatste chocolate chips over het beslag.
- Bak de muffins 20 min of tot een satéprikker er schoon uit komt.
- Laat de muffins 10 min afkoelen in de vorm op een rooster.
- Haal de muffins uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Vet silicone vormen nooit in met bakspray. Spoel de vorm om met koud water en laat hem uitlekken. Droog hem niet af, maar schud hem wel uit. Vul daarna met het beslag. Je muffins zullen op die manier heel netjes uit de vorm komen.
De Ghirardelli chocolate chips komen uit Amerika. Hier zijn de chocolate chips veel kleiner.
Reacties