Groentestoof met knolselderpuree
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 400 gr knolselder, geschild en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 1 courgette, in grove brunoise gesneden
- 1 grote wortel, geschraapt en in grove brunoise gesneden
- 2 boerenworsten, van het vel ontdaan en in stukjes getrokken
- 1 koffielepel Italiaanse kruiden
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- 1 blik gepelde tomatenblokjes
- 100 ml water
- 25 gr hazelnoten, getoast in een droog pannetje
- peper en zout
- klontje boter
- 30 ml culinaire room
- 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- Kook de knolselder gaar in licht gezouten water.
- Ondertussen maak je de saus: laat de olie goed warm worden in een grote hapjespan.
- Fruit de ui aan met de courgette en wortel en laat de groentjes zacht worden.
- Voeg het gehakt toe aan de groenten, kruid met Italiaanse kruiden en look.
- Roer goed om en breek het gehakt op.
- Laat het gehakt kleuren.
- Voeg de tomatenblokjes en het water toe.
- Breng de stoof aan de kook en laat het gerecht dan zachtjes verder garen onder deksel.
- Hak de noten grof.
- Giet de knolselder af en pureer hem met een staafmixer of in de keukenrobot.
- Kruid met peper en zout.
- Maak de puree extra smeuïg met de boter en de room.
- Voeg de helft van de kaas toe aan de puree.
- Serveer de groentestoof over de puree.
- Werk af met de hazelnootjes en de rest van de kaas.
Zorg dat de wortelblokjes niet te groot zijn, zodat ze mooi zacht worden.
Je kan zeker knolselderblokjes uit de diepvriezer gebruiken als je het niet ziet zitten om een knolselder te schillen.
Reacties