Koekjes met koffie en chocolade
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 170 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 50 gr fijne griessuiker
- 200 gr lichtbruine suiker
- 1 ei
- 1 eetlepel sterke koffie
- 240 gr patisseriebloem
- 4 gram bakpoeder
- 4 gram natriumbicarbonaat
- 180 gr chocolate chips
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C. Zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
- Klop de boter romig met de twee soorten suiker. Gebruik hiervoor de K-klopper in de Kenwood.
- Voeg het ei toe van zodra alles goed gemengd is en meng nogmaals tot het ei opgenomen is.
- Voeg ook de koffie toe en meng opnieuw.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.
- Doe de droge ingrediënten bij de natte en meng kort.
- Spatel de chocolate chips door het koekjesbeslag.
- Maak 40 gelijke balletjes van het beslag.
- Leg ze met enige tussenruimte op de platen. Ik leg er 10 op elke bakplaat.
- Bak de koekjes 10 - 12 min.
- Laat de koekjes 5 min afkoelen op de bakplaten en laat ze dan verder afkoelen op roosters.
- Bewaar de koekjes in blikken trommels, zodat ze mooi krokant blijven.
Krokante koekjes bewaar je best niet in Tupperware dozen, om te vermijden dat ze zacht worden. Blikken trommels zijn hiervoor best geschikt.
Reacties