Koekjes met koffie en chocolade

Foto Lana Joos
Eerlijk is eerlijk: bij een kop koffie hoort een koekje. Bij een koekje hoort koffie. Punt is gemaakt.

Wat hebben we nodig:
  • 170 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 50 gr fijne griessuiker
  • 200 gr lichtbruine suiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel sterke koffie
  • 240 gr patisseriebloem
  • 4 gram bakpoeder
  • 4 gram natriumbicarbonaat
  • 180 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C. Zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
  • Klop de boter romig met de twee soorten suiker. Gebruik hiervoor de K-klopper in de Kenwood.
  • Voeg het ei toe van zodra alles goed gemengd is en meng nogmaals tot het ei opgenomen is.
  • Voeg ook de koffie toe en meng opnieuw.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.
  • Doe de droge ingrediënten bij de natte en meng kort.
  • Spatel de chocolate chips door het koekjesbeslag.
  • Maak 40 gelijke balletjes van het beslag.
  • Leg ze met enige tussenruimte op de platen. Ik leg er 10 op elke bakplaat.
  • Bak de koekjes 10 - 12 min.
  • Laat de koekjes 5 min afkoelen op de bakplaten en laat ze dan verder afkoelen op roosters.
  • Bewaar de koekjes in blikken trommels, zodat ze mooi krokant blijven.
TIP:

Krokante koekjes bewaar je best niet in Tupperware dozen, om te vermijden dat ze zacht worden. Blikken trommels zijn hiervoor best geschikt.

Reacties