Thaïse kip- en noodlesoep uit de soupmaker
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 teentjes look, gepeld en gesnipperd
- 2 groene pepertjes, ontpit en fijngesnipperd
- 1 kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 stukje gember, geschild en in fijne reepjes gesneden
- 1 kippenbouillonblokje
- 1/2 eetlepel garam masala
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels water
- 70 gr noodles, in stukken gebroken
- verse koriander, gehakt
- 1 eetlepel (kokos)room
- 1/2 rood pepertje, ontpit en fijngesnipperd
- Doe de olie in de kan van de Total Control Soupmaker en kies voor Sauteren. Zet het deksel op de kan en laat de olie 1 min opwarmen.
- Voeg de look en pepertjes toe en laat die 1 min sauteren met deksel.
- Voeg de kippenblokjes toe en laat ze 5 min sauteren met deksel.
- De kippenblokjes moeten wit zien.
- Voeg de uisnippers en gember toe en sauteer nogmaals 2 min met deksel.
- Verkruimel het bouillonblokje in de kan.
- Meng de garam masala met de bloem en het water en giet dit papje bij de kip.
- Voeg water toe tot je aan vullijn 3 porties komt.
- Meng alles met een houten lepel en zet het deksel op de kan.
- Kies voor setting Chunky en laat de soep garen. (25 min).
- Zet je wekker op 15 min.
- Druk op pauze, open de kan, voeg de gebroken noodles toe en laat de soep verder garen met het deksel.
- Werk af met de koriander, kokosroom en extra snippertjes rode peper.
Ook al is het recept voor 2 personen, we kiezen toch om er water bij te voegen tot vullijn 3 porties. Er wordt namelijk ook nog noodles meegegaard, die ook vocht opslorpen.
Hou je niet van kokos? Gebruik dan culinaire room.
Vervang de kip door tofu voor een vegan soep.
Reacties