Thaïse kip- en noodlesoep uit de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele
Wanneer ik het idee krijg om iets lekkers te maken, dan wil ik daar meteen aan beginnen. Of dat nu 's morgens om 7u30 is of 's avonds om 23u, wanneer de ingrediënten voorradig zijn, dan is het geklonken. Zoals deze soep voor 2 bijvoorbeeld.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 teentjes look, gepeld en gesnipperd
  • 2 groene pepertjes, ontpit en fijngesnipperd
  • 1 kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 stukje gember, geschild en in fijne reepjes gesneden
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1/2 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels water
  • 70 gr noodles, in stukken gebroken
  • verse koriander, gehakt
  • 1 eetlepel (kokos)room
  • 1/2 rood pepertje, ontpit en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de olie in de kan van de Total Control Soupmaker en kies voor Sauteren. Zet het deksel op de kan en laat de olie 1 min opwarmen.
  • Voeg de look en pepertjes toe en laat die 1 min sauteren met deksel.
  • Voeg de kippenblokjes toe en laat ze 5 min sauteren met deksel.
  • De kippenblokjes moeten wit zien.
  • Voeg de uisnippers en gember toe en sauteer nogmaals 2 min met deksel.
  • Verkruimel het bouillonblokje in de kan.
  • Meng de garam masala met de bloem en het water en giet dit papje bij de kip.
  • Voeg water toe tot je aan vullijn 3 porties komt.
  • Meng alles met een houten lepel en zet het deksel op de kan.
  • Kies voor setting Chunky en laat de soep garen. (25 min).
  • Zet je wekker op 15 min.
  • Druk op pauze, open de kan, voeg de gebroken noodles toe en laat de soep verder garen met het deksel.
  • Werk af met de koriander, kokosroom en extra snippertjes rode peper.
TIP:

Ook al is het recept voor 2 personen, we kiezen toch om er water bij te voegen tot vullijn 3 porties. Er wordt namelijk ook nog noodles meegegaard, die ook vocht opslorpen.
Hou je niet van kokos? Gebruik dan culinaire room.
Vervang de kip door tofu voor een vegan soep.

Reacties