Linguine met vis

Foto Cathy Van de Moortele
Tijd om de vriezer leeg te maken. Restjes vis waren vandaag het hoofdbestanddeel van mijn pastagerecht. Een stukje tilapia, wat zalm, tongrolletjes, kabeljauw, ... Normaal maak ik daar een vispannetje van, maar ik had eens zin in iets anders. Deze pasta dus!

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • enkele chilivlokjes
  • 4 ansjovisfilets op olie, geprakt
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 1 eetlepel Taste #5 Umami pasta
  • 50 ml witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 laurierblad
  • peper van de molen
  • zout
  • 600 gr gemengde vis, in hapklare stukken gesneden
  • verse linguine voor 3 pers
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie goed warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Fruit de uien glazig en voeg de chili en ansjovis toe.
  • Laat de ansjovis wegsmelten.
  • Fruit de look mee en voeg de Umami pasta toe; Laat die even meebakken zodat er zoveel mogelijk smaak vrijkomt.
  • Blus met witte wijn en laat inkoken.
  • Voeg de tomatenblokjes en het verkruimelde bouillonblokje toe.
  • Vul het lege blik van de tomaten met heet water en voeg het toe aan de saus.
  • Kruid met laurier, peper en zout.
  • Laat de saus op een zacht vuur mooi garen.
  • Leg de stukken vis in de saus en laat ze meegaren gedurende een 10-tal min op een medium vuur.
  • Kook de linguine al dente.
  • Voeg een pollepel pastakookvocht toe aan de saus.
  • Giet de linguine af en roer hem onder de vissaus.
  • Serveer in diepe kommen.
TIP:

Kies visfilets zodat er geen graten in je saus zitten. Ook lekker met scampi, sint-jacobsvruchten, ..
Taste #5 Umami pasta is een verrijkte tomatenpuree van Laura Santtini: tomaten, olijven, eekhoorntjesbrood, Parmezaanse kaas en ansjovis. Ik gebruik deze pasta heel graag om sauzen te pimpen. Te koop bij Albert Heijn. Vind je deze pasta niet, gebruik dan tomatenpuree van een goed merk.

Reacties