Kalkoensoep uit de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele
Heerlijk toch, die vers gemaakte bouillon. Ik wil er zo lang mogelijk van genieten. Deze soep kan je uiteraard ook met kip maken, maar de restjes van de kalkoenbout zijn perfect om te verwerken in deze maaltijdsoep. Serveer er nog wat toast bij. Mijn soupmaker heeft een sauteerfunctie, waardoor je de groentjes eerst kan aanfruiten in de kan van de soupmaker, alvorens je er de bouillon bij doet. Extra smaak!

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 selderstengel, in maantjes gesneden
  • 1 steel prei, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 1 grote aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 50 gr witte wijn
  • 500 gr kalkoenbouillon, heet
  • 600 gr water, heet
  • 25 gr diepvrieserwtjes
  • 100 gr gaar kalkoenvlees, in hapklare stukken verdeeld
  • 50 gr culinaire room
  • peper en zout
  • verse peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie goed warm worden met de sauteerfunctie in de soupmaker. Het deksel moet hiervoor op de kan gezet worden.
  • Voeg de ui, selder, prei, aardappel en look toe en laat die 3 min sauteren onder deksel.
  • Roer goed om en laat nog 2 min sauteren onder deksel.
  • Blus met de witte wijn en laat nog 2 min sauteren.
  • Voeg de bouillon en het water toe en kies voor de Chunky setting op je soepmaker.
  • Aan het einde van de gaartijd, voeg je de erwtjes en de stukjes kalkoen toe.
  • Werk af met de room.
  • Kruid met peper en zout en versier met peterselie.
TIP:

Gebruik gerust kippendijen als je geen kalkoenbout vindt.

Reacties