Kalkoensoep uit de soupmaker
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olie
- 1/2 ui, gepeld en gesnipperd
- 1 selderstengel, in maantjes gesneden
- 1 steel prei, schoongemaakt en fijngesnipperd
- 1 grote aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- 50 gr witte wijn
- 500 gr kalkoenbouillon, heet
- 600 gr water, heet
- 25 gr diepvrieserwtjes
- 100 gr gaar kalkoenvlees, in hapklare stukken verdeeld
- 50 gr culinaire room
- peper en zout
- verse peterselie, gesnipperd
- Laat de olie goed warm worden met de sauteerfunctie in de soupmaker. Het deksel moet hiervoor op de kan gezet worden.
- Voeg de ui, selder, prei, aardappel en look toe en laat die 3 min sauteren onder deksel.
- Roer goed om en laat nog 2 min sauteren onder deksel.
- Blus met de witte wijn en laat nog 2 min sauteren.
- Voeg de bouillon en het water toe en kies voor de Chunky setting op je soepmaker.
- Aan het einde van de gaartijd, voeg je de erwtjes en de stukjes kalkoen toe.
- Werk af met de room.
- Kruid met peper en zout en versier met peterselie.
Gebruik gerust kippendijen als je geen kalkoenbout vindt.
Reacties