Bagel burger

Foto Cathy Van de Moortele
Het is altijd handig om bagels in huis te hebben. Je kan ze voorverpakt kopen, ze komen per 2 stuks. Even toasten en dan beleggen met wat jij maar lekker vindt. Vandaag is dat een malse rundsburger.

Wat hebben we nodig:

  • 1 bagel, doorgesneden
  • pepersaus DL
  • een handvol rucola
  • klontje vetstof
  • 1 rundsburger
  • 1 grote ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • 30 gr blauwe schimmelkaas, verkruimeld
  • 5 kerstomaatjes

Hoe gaan we te werk:

  • Toast de binnenkant van de bagels. Ik leg die hiervoor op mijn bakplaatje met ovenrooster onder de grill, witte zijde naar boven. Je bagels zijn klaar als ze goudbruin getoast zijn.
  • Smeer op de onderste bagel wat pepersaus en beleg met rucola.
  • Laat de vetstof smelten in een grote pan.
  • Leg de burger in het midden, de uien en tomaatjes er om heen.
  • Kruid de groenten met peper en zout.
  • Bak de burger mooi bruin. Hij mag nog wat rosé zijn.
  • Schik de burger op de rucola en top af met gebakken uien.
  • Strooi de blauwe kaaskruimels over de uien en zet de andere bagelhelft er bovenop.
  • Serveer met de gebakken tomaatjes.

TIP:

Ga voor een kwaliteitsburger.

Reacties