Haverkoekjes met veenbesjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 115 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 100 gr lichtbruine suiker
- 55 gr fijne griessuiker
- 1 ei
- 20 gr melk
- het merg van 1 vanillestok
- 140 gr patisseriebloem
- 3 gr natriumbicarbonaat
- 3 gr bakpoeder
- 2 gr zout
- 180 gr havervlokken (geen havermout)
- 65 gr gedroogde veenbesjes
- Klop de boter romig met de twee soorten suiker in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de K-klopper.
- Voeg het ei, de melk en het vanillemerg toe en klop tot een homogeen beslag.
- Meng de bloem met het natriumbicarbonaat, het bakpoeder en het zout.
- Mix deze droge ingrediënten onder de natte.
- Spatel de havermout en de veenbesjes onder het deeg.
- Dek af en laat 2u opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven op 175°C. Zet enkele bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier.
- Maak balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaten.
- Doop de onderkant van een glas in bloem en schud overtollige bloem af.
- Duw de deegballetjes plat met het glas.
- Bak de koekjes 16 - 18 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
- Schep de koekjes over op roosters en laat ze helemaal afkoelen.
Bewaar de koekjes in een blikken trommel, zodat ze mooi krokant blijven.
Reacties