Zwarte bonensalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 450 gr vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 blikje maïs, gespoeld en uitgelekt
- 1 blik zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt
- 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
- 1 rode paprika, in fijne brunoise gesneden
- 10 lange kerstomaatjes, in 4 gesneden
- het sap van 1/2 citroen
- enkele lepels neutrale olie
- 1 stukje Spaanse peper, ontpit en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en geperst
- peper en zout
- snuif komijn
- snuif koriander
- snuifje gerookt paprikapoeder
- vers gesnipperde peterselie
- Stoom de aardappelblokjes gaar. Ze zijn klaar wanneer de punt van een aardappelmesje er vlot door gaat.
- Meng in een grote kom: maïs, bonen, ui, pijpajuin, paprika, tomaatjes en nog warme aardappelblokjes.
- Maak de dressing: meng het citroensap en de olie met het Spaans pepertje, de look, peper en zout, komijn, koriander en gerookt paprikapoeder.
- Giet de dressing over de lauwwarme salade en schep er de peterselie door.
- Verdeel over 4 kommen.
Vervang de peterselie door verse koriander voor een nog meer uitgesproken Mexicaanse touch.
Zwarte bonen zijn prima vleesvervangers en een goeie bron van vezels en eiwitten.
Reacties