Butternutsoep uit de soupmaker
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 ui, gepeld en grof gesnipperd
- 1 teen look, gepeld en grof gesnipperd
- 1/4 Spaans pepertje, ontpit en gesnipperd
- 1 butternut, geschild en ontpit
- ongeveer 750 ml groentebouillon, heet
- peper en zout
- Met de sauteurfunctie laat je de olie warm worden in de soupmaker.
- Je voegt de uien, look en het pepertje toe en laat je even sauteren tot de uien beginnen te geuren en te kleuren.
- Snij ondertussen de butternut in stukjes en voeg ze toe aan de uien in de kan.
- Voeg voldoende bouillon toe, tot aan de limiet van 4 pers.
- Zet het deksel op de kan en kies voor een gladde soep (de soupmaker zal je soep fluweelzacht mixen wanneer de groentjes helemaal gaar zijn).
- Kruid de soep af met peper en zout.
Als je geen soupmaker hebt, ga je op dezelfde manier te werk, op het fornuis. Mix de soep glad met een staafmixer of een blender.
Reacties