Butternutsoep uit de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele
Er liggen volop butternuts in de supermarkt en ik moet er gewoon altijd eentje meebrengen. Soms bak ik die gewoon in blokjes in de oven, maar het vaakst wordt er soep van gemaakt. Deze fluweelzachte butternutsoep heb ik in de soupmaker total control van Morphy Richards gemaakt. Deze soupmaker heeft een sauteerfunctie, waardoor je de uitjes bijvoorbeeld even kan aanstoven. Dat geeft altijd extra smaak aan je soep en dat heb ik vandaag dus ook gedaan.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 ui, gepeld en grof gesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en grof gesnipperd
  • 1/4 Spaans pepertje, ontpit en gesnipperd
  • 1 butternut, geschild en ontpit
  • ongeveer 750 ml groentebouillon, heet
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Met de sauteurfunctie laat je de olie warm worden in de soupmaker.
  • Je voegt de uien, look en het pepertje toe en laat je even sauteren tot de uien beginnen te geuren en te kleuren.
  • Snij ondertussen de butternut in stukjes en voeg ze toe aan de uien in de kan.
  • Voeg voldoende bouillon toe, tot aan de limiet van 4 pers.
  • Zet het deksel op de kan en kies voor een gladde soep (de soupmaker zal je soep fluweelzacht mixen wanneer de groentjes helemaal gaar zijn).
  • Kruid de soep af met peper en zout.
TIP:

Als je geen soupmaker hebt, ga je op dezelfde manier te werk, op het fornuis. Mix de soep glad met een staafmixer of een blender.

Reacties