Aardbeienjam met chia

Foto Cathy Van de Moortele
Een van mijn favoriete fruitsoorten: besjes en dan met name: aardbeitjes. Deze jam is klaar in een wip. Je hoeft hem zelfs niet te koken. De chiazaadjes dikken de jam in terwijl hij in de koelkast opstijft. Het seizoen loopt op zijn einde: geniet van de laatste aardbeien van het jaar.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr rijpe aardbeien, schoongemaakt
  • 50 gr chiazaad
  • 30 gr vloeibare honing
  • 1 koffielepel citroensap
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de aardbeien in de keukenrobot en cutter ze helemaal fijn.
  • Voeg het chiazaad, de honing en het citroensap toe.
  • Cutter nogmaals. 
  • Giet de jam in een bokaal en sluit af.
  • Laat de jam opstijven in de koelkast.
TIP:

Het chiazaad slorpt vocht op en zorgt ervoor dat de jam mooi indikt. Niet panikeren dus dat de jam heel erg vloeibaar is als hij uit de keukenrobot komt. Het komt helemaal goed.


Reacties