Pizza forestière

Foto Cathy Van de Moortele
De bedoeling was eigenlijk, om mijn porties pizzadeeg in te vriezen en later te gebruiken. Maar ik kon de verleiding niet weerstaan om toch nog één portie af te werken: pizza forestière. Omdat het herfst is.

Wat hebben we nodig:
  • 1 portie pizzadeeg uit Napoli
  • 2 eetlepels pizzasaus
  • 1 koffielepel pizzakruiden
  • olijfolie
  • 75 gr mozzarella, geraspt
  • 4 kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1/4 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • 3 plakjes Italiaanse prosciutto
  • 25 gr mozzarella geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Leg een pizzasteen in de oven en verwarm de oven voor op 260°C.
  • Duw het pizzadeeg uit tot een ronde cirkel.
  • Leg een bakpapiertje op een houten plank en leg daarop het pizzadeeg.
  • Bestrijk het deeg met de pizzasaus (laat de buitenranden vrij) en strooi er wat pizzakruiden over.
  • Besprenkel de saus met een beetje olijfolie.
  • Strooi de mozzarella over de saus, te beginnen aan de buitenkant en zo naar binnen toe.
  • Leg de champignonschijfjes op de kaas, alsook de rode uiringen.
  • Bak de pizza een 7-tal min.
  • Beleg met de plakjes ham en strooi de rest van de kaas en nog wat extra pizzakruiden.
  • Bak de pizza af in nog enkele minuten.
  • Druppel nog wat extra olijfolie over de pizza en snij hem in punten.
TIP:

Je kan ook oregano of basilicum gebruiken ipv pizzakruiden.
De Italiaanse ham is flinterdun gesneden en heel smaakvol. Heb je jouw ham liever krokant? Leg hem dan van in het begin op de pizza.

Reacties