Basilicum ravioli in champignonroomsaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 verpakking verse ravioli met basilicum
- 30 gr vetstof
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
- 30 gr bloem
- 125 gr kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
- 125 gr Parijse champignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
- peper en zout
- 120 gr melk
- 120 gr culinaire room
- Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng dat aan de kook.
- Voeg de ravioli toe en kook ze beetgaar.
- Ondertussen laat je de vetstof smelten in een antikleefpan.
- Fruit de uien glazig en voeg de look toe.
- Strooi de bloem over de uien en laat die even mee bakken.
- Voeg de champignons toe en bak ze mee.
- Kruid met peper en zout.
- Giet de melk en de room over de champignons en warm nog even goed door.
- Giet de ravioli af en hou een beetje pasta kookvocht apart.
- Meng de ravioli met de saus en voeg wat kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is. Het kookvocht zal het ook makkelijker maken om de pasta onder de saus te mengen.
- Neem twee kommen en schep de ravioli uit.
- Strooi nog wat vers versnipperde basilicum over de pasta en dien meteen op.
Toast eens wat gehakte hazelnoten in een droog pannetje. Strooi de hazelnoten over de ravioli om er wat crunch aan te geven.
Reacties