Bananenbrood met pecannoten
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 280 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 1 koffielepel natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 1 ei
- 240 gr kristalsuiker
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 30 gr karnemelk
- het merg van 1 vanillestok
- 3 overrijpe bananen, gepeld
- 60 gr pecannoten, grof gehakt
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C.
- Zet een grote cakevorm klaar en vet hem alvast in.
- Meng de bloem met het natriumbicarbonaat en het zout. Gebruik hiervoor een zeef of een garde.
- Klop het ei los met de suiker, boter, karnemelk en vanille.
- Spatel de bloem onder dit beslag. Overmix niet.
- Plet de bananen met een vork (als ze heel erg rijp zijn, is dat zelfs niet meer nodig) en schep ze door het beslag, samen met de pecans.
- Stort het beslag in de bakvorm en bak het bananenbrood 60 - 75 min.
- Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen op een rooster.
Verminder de noten tot 30 gr en voeg 30 gr gehakte fondantchocolade toe.
Reacties