Chocolate chip cookies
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr patisseriebloem
- snuifje natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 200 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 160 gr kristalsuiker
- 130 gr donkerbruine suiker
- 1 koffielepel vanille extract
- 2 eieren
- 320 gr grote chocolate chips
- 120 gr paranoten, in stukjes
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Zet enkele bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier.
- Zeef de bloem met het natriumcarbonaat en het zout.
- Mix de boter met de twee soorten suiker en vanille tot een gladde massa.
- Mix de eieren er één voor één door en voeg het tweede pas toe wanneer het eerste volledig is opgenomen.
- Voeg de droge ingrediënten toe en mix kort.
- Roer 280 gr van de chocolate chips en de noten door het beslag.
- Schep hoopjes deeg op de bakplaten. Laat voldoende tussenruimte want de koekjes lopen uit.
- Versier de koekjes met de resterende chocolate chips.
- Bak de koekjes 9 - 11 min of tot de randjes mooi gekleurd zijn.
- Laat de koekjes 5 min afkoelen op de bakplaten voor je ze overschept op roosters.
Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.
Je kan de bakplaten met de hoopjes koekjesdeeg zo invriezen en ze bakken op het moment dat je daar zin in hebt. Eens de koekjeshoopjes bevroren zijn, breng je ze over in een diepvrieszakje. Schrijf op het zakje welke koekjes het zijn en hoe lang ze in de oven moeten. Laat ze iets langer in de oven als ze bevroren zijn.
Deze chocolate chips zijn van Nestlé Tollhouse. Heb je die niet, dan kan je gewoon chocolade in grove stukken hakken.
Goed voor zo'n 60 koekjes!
Reacties