Kippendijen met champignons en groene kruiden
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr ontboute kippendijen, gespoeld en droog gedept
- snuifje lookpoeder
- snuif uienpoeder
- peper en zout
- 1 koffielepel gedroogde rozemarijn
- 1 koffielepel gedroogde thijm
- 50 gr boerenboter
- 1/2 rode ui, gepeld en gesnipperd
- 350 gr champignons (bruine of witte), schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 50 ml droge, witte wijn
- 2 tenen look, gepeld
- 3 takjes verse tijm, geritst
- 1 tak rozemarijn, geritst
- handvol verse bladpeterselie, gewassen en gedroogd
- peper en zout
- 100 ml culinaire room
- verse bieslook, gesnipperd
- Leg de stukken kip opengespreid op een bord.
- Meng de kruiden in een potje en kruid de kip aan beide zijden.
- Laat de boter smelten in een zware pan, type Le Creuset.
- Van zodra de boter begint te kleuren, leg je de stukken kip in de pan.
- Laat de kip aan beide kanten mooi kleuren en korsten.
- Haal de kip uit de pan en hou ze warm.
- Indien nodig: voeg nog wat extra boter toe.
- Fruit de uitjes aan tot ze lichtjes gekleurd zijn.
- Voeg de plakjes champignons toe en laat ze meebakken.
- Blus met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
- Voeg de kip weer toe aan de pan.
- Hak de look fijn met de thijm, rozemarijn en peterselie.
- Strooi deze kruiden over de kip en champignons.
- Voeg de room toe en laat nog even goed doorwarmen.
- Werk af met gesnipperde bieslook.
TIP:
Lekker met rijst maar ook met pasta.
Reacties