Bananenmilkshake

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had zin in milkshake maar er zat geen roomijs meer in de vriezer. Ik vond wel nog een zakje met 1 bevroren banaan. Tada! Ideaal voor deze milkshake. De romige macadamianoten doen het uitstekend in deze milkshake en ook mijn kefir die ik deze week kocht, kreeg een bestemming. Smaak ze!

Wat hebben we nodig:
  • 30 gr macadamia noten
  • 200 ml ijskoude kefir (of melk of melkvervanger)
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 1 koffielepel esdoornsiroop (maple syrup)
  • snuifje kaneel + extra kaneel voor de afwerking
  • 1 banaan, gepeld, in plakjes gesneden en bevroren
Hoe gaan we te werk:
  • Hak de noten heel fijn in de blender.
  • Voeg de kefir, vanille, esdoornsiroop, kaneel en banaan toe.
  • Mix alles glad tot een romige milkshake.
  • Giet de milkshake in een hoog glas en bestuif met extra kaneel.
  • Serveer meteen.
TIP:

Ik heb deze milkshake zowel met geroosterde als gezouten macadamia noten gemaakt en ze waren allebei lekker.
Teveel bananen gekocht? Laat ze lekker overrijp worden voor bananenbrood of pel ze, snij ze in stukken en vries ze in. Ideaal voor milkshakes.
Ik heb mijn Morphy Richards Total Control Blender gebruikt voor deze milkshake, met de voorgeprogrammeerde smoothie functie. Eerst de noten heel fijn gemalen in de blender op de hoogste snelheid en dan de andere ingrediënten toegevoegd in de volgorde zoals beschreven hierboven. Met een druk op de smoothie functie, wordt je milkshake klaargemaakt precies zoals jij hem lekker vindt: ijskoud, yummy, romig en smaakvol. De smoothiefunctie zorgt ervoor dat de blender sneller en trager gaat wanneer dat nodig is, en geeft aan wanneer de milkshake (of smoothie) klaar is.
Esdoornsiroop is hetzelfde als maple syrup.

Reacties