Lichtbruin brood
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 280 gr water
- 12 gr verse gist
- 300 gr witte broodbloem (ik heb Mistral gebruikt)
- 200 gr lichtbruin meel (ik heb Farine de Meule gebruikt)
- 7 gr zout
- 15 gr olijfolie
- Doe het water in de kom van de Kenwood en breek er de gist in.
- Stort de 2 soorten bloem over het vocht en laat de Kenwood het deeg 11 min kneden.
- Ondertussen voeg je het zout en de olie toe.
- Vorm een losse bal van het deeg en leg die in een lichtjes ingevette Tupperware kom met deksel.
- Laat het deeg 45 min rijzen.
- Haal het deeg uit de kom en ontgas het.
- Bol het deeg mooi op en leg het op de onderste schaal van de broodbakbol.
- Dek af met de koepel.
- Laat het deeg opnieuw 45 min rijzen.
- Ondertussen verwarm je de oven voor op 230°C.
- Bestuif het brood met wat roggemeel en snij het in met een scherp mesje.
- Bak het brood in de broodbakbol gedurende 35 min.
- Verwijder de koepel en laat het brood nog 8 min verder bakken.
- Laat het brood volledig afkoelen op een rooster.
Je kan de olie vervangen door boter of broodverbeteraar.
Reacties