Vegetarische roerbak

Foto Cathy Van de Moortele
Als onze jongste dochter thuis is, dan staan we graag samen in de keuken. Ze is pas 21 maar weet al zo goed smaken te combineren en fijne recepten te bedenken. Vandaag maakten we samen deze vegetarische roerbak. Voor haar hebben we er geen Tom Yum pasta bij gedaan, zodat het helemaal vegan was. Ik hou wel van de smaak van vissaus in wokgerechten, vandaar bij mij niet vegan maar wel vegetarisch.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • 2 cm gember, geschild en geperst
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 1/4 Spaans pepertje, ontpit en heel fijngesnipperd
  • 100 gr butternut, geschild en in grove brunoise gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 1 wortel, geschraapt en in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels water
  • 2 porties Chinese mie noodles
  • verse peterselie, grof gesnipperd
  • 30 gr cashews, getoast in een droog pannetje en gehakt
  • 1 eetlepel getoaste sesamolie
  • 1 eetlepel Tom Yum pasta (optioneel)
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een wok met de kokosolie.
  • Fruit de uien aan.
  • Voeg de look, gember en het Spaans pepertje toe en bak die mee.
  • Doe er de butternutblokjes, paprika- en wortelreepjes bij en schep goed om.
  • Kruid met sojasaus en doe er ook wat water bij, om te vermijden dat de groenten aanbakken tijdens het roerbakken.
  • Ondertussen kook je de mie gaar in ruim, gezouten water.
  • Laat de mie uitlekken en voeg ze toe aan het wokgerecht.
  • Schep goed om en bak verder.
  • Werk af met peterselie, cashews, sesamolie en Tom Yum.
TIP:

Tom Yum pasta wordt gebruikt in de Thaïse keuken en het geeft je wokgerechten een pittige Thaïse smaak. Te vinden in de Aziatische speciaalzaak.
Voeg gerust wat sriracha toe voor extra pit.

Reacties