Double chocolate chip cookies met walnoot
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik stel voor dat je BLOC chocolade van Jacques koopt en die in stukjes hakt ter vervanging van deze chocolate chips. Maar moest je ooit in de States zijn? Sla dan je voorraad maar in. Dat ga ik namelijk ook doen.
Dit zijn zachte koekjes, dankzij het toevoegen van de lichtbruine suiker. Bak ze zeker niet langer dan nodig, ze horen niet krokant te zijn.
Wat hebben we nodig:
- 80 gr fijne griessuiker
- 180 gr lichtbruine suiker
- 2 koffielepels vanille extract
- 200 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 280 gr patisseriebloem
- 80 gr pure cacao
- 5 gr natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 170 gr Ghirardelli chocolate chips (of gehakte, fondant chocolade)
- 100 gr walnoten, gebroken
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C.
- Zet enkele bakplaten klaar met bakpapier.
- Klop de twee soorten suiker op met de vanille en de boter tot je een lichtgekleurde massa bekomt.
- Voeg de eieren één voor één toe en voeg het tweede ei pas toe wanneer het eerste opgenomen is.
- Zeef de bloem met de cacao, het natriumbicarbonaat en het zout.
- Meng de droge ingrediënten goed door de natte en zorg dat er geen bloem meer te zien is.
- Meng de chocolate chips en de noten door het beslag.
- Verdeel het beslag in 60 gelijke hoopjes (ik gebruik hiervoor een kleine koekjesschep).
- Duw de koekjes iets platter met een spatel.
- Bak de koekjes 11 min.
- Laat de koekjes 5 min afkoelen op de platen en schep ze daarna over op roosters om ze volledig te laten afkoelen.
Ik heb de helft van de deegballetjes ingevroren, om op een later moment af te bakken. Je hoeft ze niet te laten ontdooien. Zet ze gewoon iets langer in de oven.
Deze koekjes mogen redelijk dicht op elkaar liggen want ze lopen niet uit tijdens het bakken.
Reacties