Zwarte bonen brownies

Foto Eva Joos
Blijf verder lezen. Laat de titel je niet afschrikken. Deze brownies zijn gewoon zo romig, zo fudgy, zo ongelooflijk lekker en niemand die weet dat er bonen in zitten (behalve als je het recept doorgeeft - ok, je zal zeker het recept doorgeven, dus zal iedereen weten dat er bonen in zitten). Zorg dat je echt de zwarte bonen hebt, niet de rode kidney bonen. Zwarte bonen vind je zeker terug bij Delhaize en bij Albert Heijn.
Tilly Bather, these are for you!

Wat hebben we nodig:
  • 1 blik zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt (netto 240 gr)
  • 10 gr pure cacao
  • 40 gr havermout
  • snuifje zout
  • 5 gr bakpoeder
  • merg van 1 vanillestok
  • 100 gr rietsuiker (of 75 gr agavesiroop of 75 gr esdoornsiroop)
  • 50 gr kokosolie (of neutrale olie), gesmolten
  • 140 gr chocolate chips
  • 30 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een vierkante ovenschaal (20x20cm) in en bekleed hem met bakpapier. Laat de randen overhangen. Vet ook het bakpapier in.
  • Voor dit recept gebruik je best een keukenrobot of een highspeed blender.
  • Doe de bonen met de cacao, havermout, het zout, bakpoeder, vanillemerg, rietsuiker en kokosolie in de keukenrobot.
  • Mix tot een gladde massa.
  • Roer de 140 gr chocolate chips door het beslag en giet het in de bakvorm.
  • Strijk het oppervlak glad met een paletmesje.
  • Strooi de rest van de chocolate chips over het beslag.
  • Bak de brownies 15 - 18 min. Controleer met een satéprikker of de brownie gaar is. Er mag geen beslag meer aan de satéstok kleven, maar het deeg mag ook niet te droog zijn.
  • Laat de brownie volledig afkoelen in de vorm.
  • Haal de brownie met het bakpapier uit de vorm en snij in 9 gelijke vierkanten.
TIP:

Doordat er geen bloem in dit recept zit, is het ook glutenvrij.
Je hebt bakbestendige chocolate chips nodig voor dit recept, niet de smeltchocolade.

Reacties