Zwarte bonen brownies
Foto Eva Joos |
Tilly Bather, these are for you!
Wat hebben we nodig:
- 1 blik zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt (netto 240 gr)
- 10 gr pure cacao
- 40 gr havermout
- snuifje zout
- 5 gr bakpoeder
- merg van 1 vanillestok
- 100 gr rietsuiker (of 75 gr agavesiroop of 75 gr esdoornsiroop)
- 50 gr kokosolie (of neutrale olie), gesmolten
- 140 gr chocolate chips
- 30 gr chocolate chips
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een vierkante ovenschaal (20x20cm) in en bekleed hem met bakpapier. Laat de randen overhangen. Vet ook het bakpapier in.
- Voor dit recept gebruik je best een keukenrobot of een highspeed blender.
- Doe de bonen met de cacao, havermout, het zout, bakpoeder, vanillemerg, rietsuiker en kokosolie in de keukenrobot.
- Mix tot een gladde massa.
- Roer de 140 gr chocolate chips door het beslag en giet het in de bakvorm.
- Strijk het oppervlak glad met een paletmesje.
- Strooi de rest van de chocolate chips over het beslag.
- Bak de brownies 15 - 18 min. Controleer met een satéprikker of de brownie gaar is. Er mag geen beslag meer aan de satéstok kleven, maar het deeg mag ook niet te droog zijn.
- Laat de brownie volledig afkoelen in de vorm.
- Haal de brownie met het bakpapier uit de vorm en snij in 9 gelijke vierkanten.
Doordat er geen bloem in dit recept zit, is het ook glutenvrij.
Je hebt bakbestendige chocolate chips nodig voor dit recept, niet de smeltchocolade.
Reacties