Stoofpeertjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 10 Gieser Wildeman stoofpeertjes
- 250 ml rode wijn
- 70 gr fijne griessuiker
- 2 eetlepels crème de cassis
- 1 kaneelstok
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Schil de peertjes. Laat de steeltjes eraan.
- Zet de peertjes rechtop in een kookpot, die net groot genoeg is om ze mooi rechtop te laten staan.
- Overgiet met de wijn en vul aan met water, tot je enkel nog de steeltjes ziet.
- Strooi de suiker over de peertjes, doe de crème de cassis erbij en stop de kaneelstok tussen de peren.
- Breng de pot aan de kook.
- Zet een deksel op de pot en schuif de pot in de oven.
- Laat de peertjes op 100°C (slowcooking) verder garen. Reken hiervoor ongeveer een uurtje.
Je kan ook wat kruidnagels, sinaasappelschil of citroenschil toevoegen aan de wijn.
Liever geen alcohol? Kies dan voor druivensap.
Reacties