Stoofpeertjes

Foto Cathy Van de Moortele
Elk jaar opnieuw neem ik vanuit Nederland stoofpeertjes mee. Ze hebben de welluidende naam: Gieser Wildeman. Met rode wijn, kaneel en... nog meer rode wijn, kan je genieten van al het lekkers wat de herfst te bieden heeft.

Wat hebben we nodig:
  • 10 Gieser Wildeman stoofpeertjes
  • 250 ml rode wijn
  • 70 gr fijne griessuiker
  • 2 eetlepels crème de cassis
  • 1 kaneelstok
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Schil de peertjes. Laat de steeltjes eraan.
  • Zet de peertjes rechtop in een kookpot, die net groot genoeg is om ze mooi rechtop te laten staan.
  • Overgiet met de wijn en vul aan met water, tot je enkel nog de steeltjes ziet.
  • Strooi de suiker over de peertjes, doe de crème de cassis erbij en stop de kaneelstok tussen de peren.
  • Breng de pot aan de kook.
  • Zet een deksel op de pot en schuif de pot in de oven.
  • Laat de peertjes op 100°C (slowcooking) verder garen. Reken hiervoor ongeveer een uurtje.
TIP:

Je kan ook wat kruidnagels, sinaasappelschil of citroenschil toevoegen aan de wijn.
Liever geen alcohol? Kies dan voor druivensap.

Reacties