Chorizo chili

Foto Cathy Van de Moortele
Ik zie ze niet zo vaak in de schappen liggen, maar als ik aan verse chorizo worsten kan geraken: laat maar komen! De combinatie van de pittige worst met het zachte, vezelachtige van de witte bonen...mmmm

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 6 verse chorizo worsten
  • 1 grote ui, gepeld, gehalveerd en in maantjes gesneden
  • 2 stelen selder, in fijne brunoise gesneden
  • 4 tenen look, gepeld en geplet
  • 1 takje thijm
  • 1 groot blik witte bonen, gespoeld
  • 3 aardappelen, geschild en in kleine stukken gesneden
  • 220 ml bouillon
  • peper en zout
  • 200 gr verse spinazie
  • gerookt paprikapoeder
  • platte peterselie, grof gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat vetstof goed warm worden in een zware, gietijzeren pan (type Le Creuset).
  • Bak de worsten aan alle zijden mooi aan en laat ze garen.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg indien nodig, wat extra vetstof toe.
  • Fruit de uien zonder ze te laten bruin worden.
  • Voeg de selder, look en thijm toe.
  • Giet de bonen bij de uien en plet een deeltje van de bonen met een pureestamper, zodat de stoofpot wat kan indikken.
  • Giet de bouillon erbij.
  • Voeg de stukjes aardappel toe en laat het stoofpotje verder sudderen onder deksel tot de aardappelen gaar zijn.
  • Kruid met peper en zout.
  • Roer de spinazie door het stoofpotje en laat ze slinken.
  • Snij de worsten in dikke, schuine plakken en voeg toe.
  • Werk af met een scheut olijfolie, paprikapoeder en platte peterselie.
TIP:

In principe hoef je geen aardappelen toe te voegen, omdat je al koolhydraten in je maaltijd hebt van de peulvruchten.

Reacties