Chorizo chili
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 6 verse chorizo worsten
- 1 grote ui, gepeld, gehalveerd en in maantjes gesneden
- 2 stelen selder, in fijne brunoise gesneden
- 4 tenen look, gepeld en geplet
- 1 takje thijm
- 1 groot blik witte bonen, gespoeld
- 3 aardappelen, geschild en in kleine stukken gesneden
- 220 ml bouillon
- peper en zout
- 200 gr verse spinazie
- gerookt paprikapoeder
- platte peterselie, grof gesnipperd
- Laat wat vetstof goed warm worden in een zware, gietijzeren pan (type Le Creuset).
- Bak de worsten aan alle zijden mooi aan en laat ze garen.
- Haal het vlees uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie.
- Voeg indien nodig, wat extra vetstof toe.
- Fruit de uien zonder ze te laten bruin worden.
- Voeg de selder, look en thijm toe.
- Giet de bonen bij de uien en plet een deeltje van de bonen met een pureestamper, zodat de stoofpot wat kan indikken.
- Giet de bouillon erbij.
- Voeg de stukjes aardappel toe en laat het stoofpotje verder sudderen onder deksel tot de aardappelen gaar zijn.
- Kruid met peper en zout.
- Roer de spinazie door het stoofpotje en laat ze slinken.
- Snij de worsten in dikke, schuine plakken en voeg toe.
- Werk af met een scheut olijfolie, paprikapoeder en platte peterselie.
In principe hoef je geen aardappelen toe te voegen, omdat je al koolhydraten in je maaltijd hebt van de peulvruchten.
Reacties