Mango lassi

Foto Cathy Van de Moortele
Een van de gekendste drankjes van Pakistan: mango lassi. Mango's worden nagenoeg dagelijks gegeten in dit prachtige land en de mango lassi lest de dorst. Ik had nog karnemelk staan en vond die ideaal voor mijn eigen versie.

Wat hebben we nodig:
  • 2 rijpe mango's, geschild, ontpit en in stukken gesneden
  • 130 gr volle Griekse yoghurt
  • 240 gr ongezoete karnemelk
  • 2 cm verse gember, geschild
  • het sap van 1 limoen
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de stukken mango in een blender.
  • Voeg de Griekse yoghurt, karnemelk, gember en het limoensap toe.
  • Blender op hoge snelheid tot de ingrediënten fluweelzacht gemixt zijn.
  • Giet de lassi uit in hoge glazen en versier met extra blokjes mango en een takje verse munt.
  • Dien meteen op.
TIP:

Je kan ook kefir of melk(vervanger) gebruiken als je dat wenst.

Reacties