Red velvet koekjes met mascarpone

Foto Cathy Van de Moortele
Een verrassend koekje, deze red velvet met mascarpone. Een zacht chocoladekoekje, met binnenin een kern van gezoete mascarpone. Zalig toch?

Wat hebben we nodig:
  • 170 gr mascarpone
  • 25 gr bloemsuiker, gezeefd
  • snuifje zout
  • 90 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 45 gr lichtbruine suiker
  • 1 ei
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 1 eetlepel rode voedingskleurstof
  • 180 gr patisseriebloem
  • 15 gr pure cacao
  • 2 gr bakpoeder
Hoe gaan we te werk:
  • We maken eerst de vulling: klop de mascarpone op met de bloemsuiker. Voeg het snuifje zout toe en laat 30 min opstijven in een spuitzak in de koelkast.
  • Zet twee bakplaten met bakpapier klaar. 
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Klop de boter romig wit met de twee soorten suiker.
  • Klop het ei bij de boter en voeg de vanille en kleurstof toe.
  • Zeef de bloem met de cacao en het bakpoeder boven de natte ingrediënten en klop nog eens kort door.
  • Verdeel het deeg in 14 gelijke hoopjes en draai ze tot ballen.
  • Maak een putje in elk balletje, met je duim en maak het groot genoeg, zodat je het kan vullen met mascarpone. 
  • Sluit het gaatje goed af en maak het bolletje weer mooi rond.
  • Leg alle deegballetjes op de bakplaten en bak de koekjes 15 - 17 min of tot de randjes mooi vast zijn.
  • Laat de koekjes 5 min afkoelen op de platen en schep ze dan over op roosters om volledig af te koelen.
TIP:

Kies een goed merk voedingskleurstof en blijf weg van de goedkope supermarktflesjes kleurstof, die eigenlijk alleen maar je beslag verdunnen en niet mooi kleuren.

Reacties