Nazomerse salade

Foto Cathy Van de Moortele
De zomer loopt op zijn einde, de blaadjes liggen alweer volop op het terras. We profiteren nog even van al de seizoensgroentjes en zetten deze nazomerse salade op tafel.

Wat hebben we nodig:
  • 3 handenvol veldsla, gewassen en schoongemaakt
  • 1 stengel groene selder, gewassen en in maantjes gesneden
  • 10 lange kerstomaten, gehalveerd
  • 5 radijzen, in fijne plakjes gesneden
  • 1/2 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • 1 stronkje witlof, gesnipperd
  • 10 walnoten, droog getoast in een heet pannetje
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • snuifje suiker
  • draai van de pepermolen
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Doe alle ingrediënten samen in een grote kom en hussel ze door elkaar met je handen zodat de salade mooi luchtig blijft.
  • Klop de olijfolie los met de azijn.
  • Voeg de look, suiker, peper en zout toe en klop nogmaals op tot je een mooi gebonden vinaigrette krijgt.
  • Serveer de vinaigrette bij de salade.
TIP:

Meng de vinaigrette pas onder de salade net voor het serveren, zodat de sla mooi fris blijft.

Reacties