Nazomerse salade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 3 handenvol veldsla, gewassen en schoongemaakt
- 1 stengel groene selder, gewassen en in maantjes gesneden
- 10 lange kerstomaten, gehalveerd
- 5 radijzen, in fijne plakjes gesneden
- 1/2 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
- 1 stronkje witlof, gesnipperd
- 10 walnoten, droog getoast in een heet pannetje
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 teen look, gepeld en geperst
- snuifje suiker
- draai van de pepermolen
- snuifje zout
- Doe alle ingrediënten samen in een grote kom en hussel ze door elkaar met je handen zodat de salade mooi luchtig blijft.
- Klop de olijfolie los met de azijn.
- Voeg de look, suiker, peper en zout toe en klop nogmaals op tot je een mooi gebonden vinaigrette krijgt.
- Serveer de vinaigrette bij de salade.
Meng de vinaigrette pas onder de salade net voor het serveren, zodat de sla mooi fris blijft.
Reacties