Broodstengels

Foto Cathy Van de Moortele
Wat doe je met een teveel aan pizzadeeg (is dat zelfs mogelijk)? Je maakt er heerlijke broodstengels van, voor bij de soep. Je kiest zelf of je ze graag zacht of krokant hebt en past de baktijd aan naargelang jouw keuze.

Wat hebben we nodig:
  • 1/4 recept pizzadeeg uit Napoli
  • olijfolie
  • toppings naar keuze: geraspte Parmezaanse kaas, maanzaad, sesamzaad, chilivlokjes, verse kruiden, lookboter, kruidenboter, ...
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 260°C en laat een pizzaplaat mee opwarmen.
  • Verdeel het deeg in porties van 50 gr.
  • Maak van elke portie een balletje en laat die 15 min rusten onder een handdoek.
  • Rol elk balletje uit tot een worstje van 23 cm.
  • Bestrijk de worstjes deeg met wat olijfolie en strooi er de toppings naar keuze op.
  • Bak de broodstengels 8 - 14 min of tot jij blij bent met het resultaat.
TIP:

Serveer deze broodstengels bij een kom soep of bij het aperitief met een lekkere dip erbij.

Reacties