Gebakken soepvlees
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 2 uien, gepeld en grof gesnipperd
- 1 eetlepel mosterdzaadjes
- 400 gr soepvlees, gegaard in bouillon en in stukken getrokken
- verse bladpeterselie, gesnipperd
- 100 ml bouillon
- 50 gr diepvrieserwtjes, bevroren
- peper en zout
- mosterd
- Laat de olie warm worden in een grote pan.
- Bak de uien mooi goudbruin. Neem hier je tijd voor, zodat de uien mooi karamelliseren en voor een lekkere smaak zorgen.
- Voeg de mosterdzaadjes toe en schep om.
- Doe het vlees in de pan en laat het meebakken. Het mag gerust een beetje korsten.
- Roer de peterselie door het vlees en voeg bouillon toe als het vlees te droog wordt.
- Strooi de erwtjes over het vlees en schep om. De erwtjes hebben weinig tijd nodig om te garen.
- Kruid met peper en zout.
- Serveer het soepvlees met pittige mosterd.
Lekker met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree.
Reacties