Gebakken soepvlees

Foto Cathy Van de Moortele
Ik weet niet of jij nog zelf bouillon maakt, maar verse bouillon, getrokken van soepvlees met been, is gewoon heerlijk. Ik spaar groentenresten op in de vriezer in een zakje en gebruik die dan om bouillon van te trekken. Het vlees wat uit de bouillon komt, wordt nadien opgebakken met veel uien. Vergeet de mosterd niet!

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 2 uien, gepeld en grof gesnipperd
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • 400 gr soepvlees, gegaard in bouillon en in stukken getrokken
  • verse bladpeterselie, gesnipperd
  • 100 ml bouillon
  • 50 gr diepvrieserwtjes, bevroren
  • peper en zout
  • mosterd 
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in een grote pan.
  • Bak de uien mooi goudbruin. Neem hier je tijd voor, zodat de uien mooi karamelliseren en voor een lekkere smaak zorgen.
  • Voeg de mosterdzaadjes toe en schep om.
  • Doe het vlees in de pan en laat het meebakken. Het mag gerust een beetje korsten.
  • Roer de peterselie door het vlees en voeg bouillon toe als het vlees te droog wordt.
  • Strooi de erwtjes over het vlees en schep om. De erwtjes hebben weinig tijd nodig om te garen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Serveer het soepvlees met pittige mosterd.
TIP:

Lekker met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree.

Reacties