Pompoen ananas curry

Foto Cathy Van de Moortele
Er liggen hier twee pompoenen te wachten om klaargemaakt te worden. Ik denk dat ik er eentje apart hou als decoratie voor Halloween, maar die andere moet er aan geloven: pompoensoep en pompoencurry. Curry's hebben meestal wel wat tijd nodig, maar deze curry is heel erg snel klaar. Serveer hem met rijst of naanbrood.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, gepeld en grof gehakt
  • 3 koffielepels rode currypasta
  • 1 koffielepel korianderpoeder
  • 500 gr pompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 blik (400 gr netto) kokosmelk
  • 200 ml groentebouillon, heet
  • 50 gr diepvrieserwtjes
  • 240 gr ananas in stukjes
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie goed warm worden in een grote pot.
  • Fruit de uien aan, maar laat ze niet kleuren.
  • Roer de currypasta en koriander onder de uien en laat die even meebakken.
  • Voeg de blokjes pompoen toe en roer goed om.
  • Overgiet met de kokosmelk en de bouillon.
  • Breng de curry even aan de kook en laat hem dan een goeie 10 min zachtjes sudderen of tot de pompoenblokjes beetgaar zijn.
  • Roer de erwtjes en ananas onder de pompoen en warm nog even goed door.
TIP:

Als je graag een soort pompoenpuree hebt, laat de curry nog wat langer opstaan.
Toast pompoenpitten en cashews in een heet droog pannetje en strooi die over je curry.
Heb je geen verse ananas in huis? Neem dan ananasstukjes van een goed merk, bv Del Monte en laat ze goed uitlekken.

Reacties