Scampi pastasalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 375 gr pasta (ik heb rotini gekozen)
- 75 gr mayonaise
- 75 gr volle Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- peper en zout
- 2 eetlepels mosterd
- 400 gr scampi, van het darmkanaal ontdaan
- 1 visbouillonblokje
- 3 stelen groene selder, schoongemaakt en in fijne blokjes gesneden
- 3 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
- 2 hardgekookte eieren, gepeld en grof gehakt
- 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- verse dille, gesnipperd
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- Giet af en spoel met koud water. Laat de pasta uitlekken.
- Maak de dressing: meng de mayonaise met de yoghurt, het citroensap, peper, zout en mosterd in een grote kom.
- Voeg de koude pasta toe.
- Breng een steelpan met water en het verkruimeld bouillonblokje aan de kook.
- Leg de scampi in het water en laat ze net onder het kookpunt garen.
- Spoel de scampi, verwijder de schalen en meng ze onder de pasta.
- Voeg de selder, tomaten, eieren en uisnippertjes toe en schep goed om.
- Werk af met dille.
- Dek de kom af en laat hem enkele uren in de koelkast staan, zodat alle smaken kunnen samenkomen.
Je kan ook peterselie gebruiken als je het niet zo voor dille hebt.
Geen rode ui in huis? Misschien heb je wel enkele pijpajuintjes liggen?
Ik heb de salade nog afgewerkt met wat zwarte lompviseitjes.
Reacties