Aubergine curry
Foto Cathy Van de Moortele |
Vandaag ga ik vegan met deze aubergine curry. De aubergines die ik nog liggen had, moesten echt opgebruikt worden en ik mag je gerust zeggen: het was de moeite.
Wat hebben we nodig:
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 aubergines, in gelijke plakken gesneden
- peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 grote uien, gepeld en in halve ringen gesneden
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 1 koffielepel garam masala
- 1 koffielepel koriander
- 1 koffielepel kurkuma
- 1 blik tomatenblokjes van een goed merk
- 1 flesje kokosroom
- verse peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 200°C en zet een bakplaat klaar.
- Doe de aubergineplakken in een kom en meng met 3 eetlepels olijfolie.
- Leg de plakken op de bakplaat en kruid met peper en zout.
- Gaar de aubergines in de oven tot ze mooi zacht en bruin zijn (ik heb ze er 40 min laten in liggen).
- Ondertussen begin je aan de saus: laat de olie goed warm worden.
- Fruit de uien glazig en laat ze dan zacht en lichtbruin worden.
- Voeg halverwege deze gaartijd de look toe.
- Kruid met garam masala, koriander en kurkuma. Laat de kruiden 5 min meebakken.
- Schep de aubergineplakken bij de uien en giet er de tomatenblokjes en kokosroom bij.
- Laat alles op een zacht vuur 20 min pruttelen onder deksel.
- Verwijder het deksel en laat de curry nog 5 min indikken moest hij te vloeibaar zijn.
- Werk af met de peterselie.
TIP:
Serveer deze curry met rijst, chapati of bijvoorbeeld quinoa.
Reacties