Aubergine curry

Foto Cathy Van de Moortele
Overlaatst was ik in Berlijn en ik kreeg de vraag van een Duitse volger, waar ik de inspiratie blijf halen en wie toch al dat eten op eet? Per dag maak ik verschillende gerechten klaar en vaak zijn dat eenpersoonsporties. We hebben in ons gezin allemaal een behoorlijk verschillende smaak en het geeft mij de kans om te experimenteren en recepten te zoeken en te genieten van allerhande keukens.
Vandaag ga ik vegan met deze aubergine curry. De aubergines die ik nog liggen had, moesten echt opgebruikt worden en ik mag je gerust zeggen: het was de moeite.

Wat hebben we nodig:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 aubergines, in gelijke plakken gesneden
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 1 koffielepel garam masala
  • 1 koffielepel koriander
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 blik tomatenblokjes van een goed merk
  • 1 flesje kokosroom
  • verse peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C en zet een bakplaat klaar.
  • Doe de aubergineplakken in een kom en meng met 3 eetlepels olijfolie.
  • Leg de plakken op de bakplaat en kruid met peper en zout.
  • Gaar de aubergines in de oven tot ze mooi zacht en bruin zijn (ik heb ze er 40 min laten in liggen).
  • Ondertussen begin je aan de saus: laat de olie goed warm worden.
  • Fruit de uien glazig en laat ze dan zacht en lichtbruin worden. 
  • Voeg halverwege deze gaartijd de look toe.
  • Kruid met garam masala, koriander en kurkuma. Laat de kruiden 5 min meebakken.
  • Schep de aubergineplakken bij de uien en giet er de tomatenblokjes en kokosroom bij.
  • Laat alles op een zacht vuur 20 min pruttelen onder deksel.
  • Verwijder het deksel en laat de curry nog 5 min indikken moest hij te vloeibaar zijn.
  • Werk af met de peterselie.

TIP:

Serveer deze curry met rijst, chapati of bijvoorbeeld quinoa.

Reacties