Libanese hummus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- 1 - 2 eetlepels vocht van de kikkererwten
- 1 teen look, gepeld
- 2 eetlepels tahini (sesampasta)
- sap van 1 citroen
- 1 koffielepel grof zout
- extra virgin olijfolie
- platte peterselie, grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
- Doe de kikkererwten in de keukenrobot en mix ze glad (of grof, zoals je zelf verkiest).
- Voeg extra vocht toe als de kikkererwten eerder droog zijn.
- Kruid met look, tahini, citroensap en zout.
- Breng de hummus over in een kom en druppel er wat olijfolie over.
- Werk af met platte peterselie.
Bewaar de hummus in een afgesloten pot, met een laagje olijfolie erop, zodat hij niet uitdroogt en er geen lucht bij kan.
Lekker met platbrood.
Reacties
Groetjes,
Cathy