Spaghetti cacio e pepe

Foto Cathy Van de Moortele
Heel eenvoudig maar o zo smaakvol. Ik gebruik graag de Italiaanse chitarra om deze spaghetti te maken, zodat hij niet rond maar vierkant is. Maar je kan ook gerust gewone spaghetti gebruiken. Vandaag heb ik echter mijn Kenwoood spaghettimaker gebruikt. De spaghetti is heel erg dun, een beetje zoals cappellini zelfs. 
Ga op zoek naar de juiste kaas voor dit gerecht: Pecorino Romano. Dit is een schapenkaas met een zeer specifieke smaak, die zal zorgen voor een romige saus zonder boter of room. Stel je voor...

Wat hebben we nodig:
  • verse pasta van 200 gr pastabloem en 2 eieren
  • 100 gr Pecorino Romano, geraspt
  • 5 gr peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Maak het pastadeeg en laat het 30 min rusten in plastic folie.
  • Maak spaghetti met het spaghettimaker accessoire van de Kenwood en kook die beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Meng de kaas met de peper in een grote kom.
  • Gebruik een tang om de pasta uit het kookwater te halen en te mengen met de kaas.
  • Voeg extra kookvocht toe aan de saus om alles beter te laten mengen.
  • Schep alles heel snel door en dien meteen op, zodat de pasta niet koud wordt en de kaas niet begint te stollen.
  • Smakelijk!
TIP:

Ik durf dit ook wel eens te maken met Parmezaanse kaas, ook al is dat niet het originele recept.

Foto Cathy Van de Moortele

Reacties