Spaghetti cacio e pepe
Foto Cathy Van de Moortele |
Ga op zoek naar de juiste kaas voor dit gerecht: Pecorino Romano. Dit is een schapenkaas met een zeer specifieke smaak, die zal zorgen voor een romige saus zonder boter of room. Stel je voor...
Wat hebben we nodig:
- verse pasta van 200 gr pastabloem en 2 eieren
- 100 gr Pecorino Romano, geraspt
- 5 gr peper van de molen
- Maak het pastadeeg en laat het 30 min rusten in plastic folie.
- Maak spaghetti met het spaghettimaker accessoire van de Kenwood en kook die beetgaar in ruim, gezouten water.
- Meng de kaas met de peper in een grote kom.
- Gebruik een tang om de pasta uit het kookwater te halen en te mengen met de kaas.
- Voeg extra kookvocht toe aan de saus om alles beter te laten mengen.
- Schep alles heel snel door en dien meteen op, zodat de pasta niet koud wordt en de kaas niet begint te stollen.
- Smakelijk!
Ik durf dit ook wel eens te maken met Parmezaanse kaas, ook al is dat niet het originele recept.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties