Buffalo Hot Wings

Foto Cathy Van de Moortele
Het doet me altijd denken aan de sportsbars in Amerika: Buffalo Hot Wings. Geserveerd met een romige Blue Cheese dressing en selderstengels, een graag geziene snack bij de Amerikanen.
We hebben echter geen sportsgame vandoen, om thuis te genieten van deze kippenvleugels. Neem je tijd om ze goed te garen, je zal er nog eens zo van genieten.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr bloem
  • 1 koffielepel cayennepeper
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1/2 koffielepel lookpoeder
  • 20 kippenvleugels
  • 125 gr boter, gesmolten
  • 1 eetlepel kippenkruiden
  • 1 koffielepel srirachasaus
Hoe gaan we te werk:
  • Bekleed 2 bakplaten met aluminiumfolie.
  • Meng de bloem met de cayennepeper, het zout en het lookpoeder.
  • Doe deze droge mengeling in een grote diepvrieszak en doe er de kippenvleugels bij.
  • Doe de zak dicht en schud goed, zodat elke vleugel een bloemlaagje krijgt.
  • Schud de zak leeg in een vergiet en schud nog eens op, zodat overtollige bloem weg is.
  • Schik de vleugels op de 2 bakplaten.
  • Dek af met plasticfolie en zet de vleugels 1u in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de gesmolten boter met de kippenkruiden en de sriracha.
  • Wentel de vleugels volledig door de boter en leg ze terug op de bakplaten.
  • Bak de vleugels 25 min, keer ze om en bak ze nog 25 min.
TIP:

Voeg extra sriracha toe als je het graag echt pittig wilt.

Reacties