Belgische pickles
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr witte azijn
- 35 gr fijne griessuiker
- 200 bloemkool, in kleine roosjes versneden
- 80 gr zoetzure augurken, in fijne brunoise gesneden
- 50 gr zilveruitjes
- een flinke eetlepel mosterd
- 1 koffielepel kurkuma
- 1 koffielepel kerriepoeder
- 1 koffielepel gedroogde dragon
- 1 eetlepel maïzena
- Breng de azijn aan de kook met de suiker en roer met een garde tot de suiker opgelost is.
- Blancheer de bloemkoolroosjes 2 min en schep ze uit het vocht.
- Meng de bloemkoolroosjes met de augurken en de zilveruitjes in een grote kom.
- Voeg de mosterd, kurkuma, kerrie en dragon toe aan de azijn en breng weer even aan de kook.
- Los de maïzena op in wat koud water.
- Bind de saus met de maïzena. Mogelijks heb je niet alles nodig. De saus mag niet te dik worden, ze moet nog vloeibaar zijn.
- Vul de Weckpot met de bloemkool, augurken en zilveruitjes.
- Overgiet de bloemkool met de saus.
- Sluit de Weckpot en draai hem onmiddellijk om.
- Laat de pickles helemaal afkoelen en zet hem dan in de koelkast.
De pickles kan enkele maanden bewaard worden, maar ik kan je nu al garanderen dat hij niet zolang zal meegaan: je blijft er van eten.
Reacties