Pecan kletskoppen

Foto Cathy Van de Moortele
Flinterdun zijn ze, die kletskoppen. Maak de hoopjes niet te groot, want ze vloeien behoorlijk uit. Deze koekjes moeten krokant zijn. De pecannoten geven ze een heel lekkere smaak.

Wat hebben we nodig:
  • 115 gr pecannoten
  • 60 gr boter, op kamertemperatuur
  • 140 gr lichtbruine suiker
  • 50 gr ei
  • 30 gr patisseriebloem
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Maal de pecannoten fijn in de keukenrobot.
  • Klop de boter romig met de suiker.
  • Voeg het ei toe en mix.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
  • Meng de droge ingrediënten onder de natte.
  • Schep kleine hoopjes (1 koffielepel) op de bakplaat en laat voldoende ruimte om de koekjes te laten uitspreiden.
  • Bak de kletskoppen 6 min.
  • Laat de koekjes 3 min afkoelen op de bakplaat en schep ze dan over op een rooster om helemaal af te koelen.
TIP:

Je kan de koekjes nog afwerken met gesmolten chocolade als je dat lekker vindt.

Reacties