Quiche pompoen, spek en geitenkaas
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
voor het deeg:
- 20 gr volle melk
- 2 gr verse gist
- 65 gr Bisco bloem (pizzabloem)
- snuifje suiker
- snuifje zout
- 15 gr ei
- 20 gr boter, op kamertemperatuur
- 60 gr cheddar, geraspt
- 150 gr pompoen, geroosterd in de oven
- 125 gr spekblokjes, ongezouten
- 120 gr volle Griekse yoghurt
- 120 gr volle melk
- 120 gr ei (2 grote eieren)
- peper en zout
- 1 koffielepel rozemarijn, fijngehakt
- 100 gr verse geitenkaas
- Doe de melk in een kom en roer er de gist door.
- Stort de bloem op het vocht en voeg de suiker, het zout en het ei toe.
- Meng goed.
- Kneed alles tot een homogeen deeg en voeg de boter ook toe.
- Kneed nog even goed door en laat het deeg even rusten in plastic folie in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een vorm van 20 cm doorsnede in met boter.
- Bestuif je werkblad lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot een cirkel van 24 cm doorsnede.
- Leg het deeg in de vorm en duw de randen voorzichtig omhoog.
- Strooi de cheddar over het deeg.
- Schik de pompoenblokjes over de kaas en strooi er het spek over.
- Meng de yoghurt met de melk en de eieren los met een garde.
- Kruid met peper, zout en rozemarijn.
- Giet dit mengsel over de pompoen.
- Verdeel de geitenkaas over de quiche.
- Bak de quiche 50 min.
- Laat de quiche even afkoelen in de vorm en keer ze dan om op een bord.
- Draai de quiche opnieuw om en serveer.
Je kiest best butternut, voor het meeste smaak. Snij de butternut in parten en verwijder de pitten. Rooster de butternut 20 min in een oven van 200°C. Verwijder de schil en snij in blokjes. De pompoen die je over hebt, kan je verwerken tot pompoenpuree of gebruik je in soep of een salade.
Reacties