Bananenmuffins met streusel
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik heb mijn muffins twee verschillende toppings gegeven: streusel van pecan en een mengeling van chocolate chips en pindakaas chips.
Wat hebben we nodig:
- 200 gr patisseriebloem
- 5 gr natriumbicarbonaat
- 5 gr bakpoeder
- 5 gr zout
- 350 gr bananen (3 bananen), overrijp
- 160 gr fijne griessuiker
- 1 ei
- 75 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
- 40 gr pecans, gehakt
- streusel van pecans:
- 20 gr boter, op kamertemperatuur
- 30 gr suikerkristallen
- 50 gr kristalsuiker
- snuifje kaneel
- 20 gr pecans, gehakt
- 15 gr patisseriebloem
- Verwarm de oven voor op 175°C. Zet silicone muffinvormen klaar en bekleed ze met 11 papieren muffin vormpjes.
- Meng de bloem met het natriumbicarbonaat, het bakpoeder en het zout. Maak een kuiltje in het midden.
- Pel de bananen en prak ze.
- Meng de geprakte bananen met de suiker, het ei, de boter en de pecans.
- Meng dit beslagje kort met de droge ingrediënten. Meng niet langer dan nodig, zodat je muffins mooi licht en luchtig worden.
- Verdeel het beslag in 11 gelijke porties in de vormpjes.
- Maak ondertussen de streusel: met een vork prak je de boter. Meng de zachte boter met de twee soorten suiker, de kaneel en de pecannoten.
- Strooi de bloem bij de streusel en meng kort tot je dik "zand" bekomt.
- Gebruik de helft van de streusel om er de muffins mee te bedekken.
- Bak de muffins 18 min of tot ze mooi gekleurd en gaar zijn.
- Laat de muffins afkoelen op een rooster.
Je kan bijvoorbeeld ook Schuddebuikjes als topping gebruiken. Past ook mooi samen met de pecans en de banaan.
Reacties